Slimme Ai lamp voor de zorg – Valdetectie en Valpreventie!

De Ai Lamp zorgt voor een veiliger thuis door valincidenten te voorkomen en te detecteren. Deze slimme lamp, uitgerust met geavanceerde AI-technologie, houdt discreet de hele kamer in de gaten en biedt directe hulp wanneer dat nodig is. Dankzij het bekroonde, stijlvolle ontwerp past Ai Lamp naadloos in elk interieur. Speciaal ontworpen voor oudere volwassenen, bevordert Ai Lamp een waardig en zorgeloos leven zonder inbreuk op de privacy. Veiligheid en elegantie komen samen in één slimme oplossing.

Innovatieve Ai lamp ten behoeve van valdetectie en valpreventie

Valincidenten, een belangrijke doodsoorzaak, 80% slaagt er niet in hulp in te roepen!

Valincidenten zijn een belangrijke oorzaak van letsel en overlijden bij ouderen, vooral wanneer hulp te laat komt. Traditionele alarmen schieten vaak tekort bij desoriëntatie of bewusteloosheid. Ai Lamp voorkomt en detecteert deze valpartijen met geavanceerde AI-technologie, waardoor ouderen niet onnodig lang op de grond blijven liggen. Dit vermindert niet alleen fysiek letsel, maar biedt ook gemoedsrust voor families, verzorgers en de samenleving als geheel.

Valdetectie: hoe werkt het?

Ai Lamp scanned continue de gehele kamer waardoor valincidenten kunnen worden waargenomen en voorkomen. Dankzij geavanceerde AI-technologie detecteert de lamp subtiele veranderingen in beweging en gedrag, waardoor mogelijke valpartijen vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden. Deze slimme plafondlamp verlicht dagelijkse uitdagingen in zorginstellingen en biedt zorgpersoneel waardevolle data voor proactieve en preventieve zorg, zodat ouderen veiliger en zorgelozer kunnen leven.

Detectie

Ai lamp scanned de hele kamer. De optische sensoren van de Ai Lamp bieden dag en nacht een volledig overzicht van de kamer. Met 18 nauwkeurige lichaamspunten herkent de lamp direct ongebruikelijke houdingen bij een val.

2-weg communicatie

Ai Lamp start bij een val een veiligheidsprocedure met de vraag: “Ben je gevallen?” Bij elk ander antwoord dan “neen” wordt het zorgpersoneel gewaarschuwd, met tweerichtingscommunicatie voor hulp.

Snelle actie

De valmelding wordt direct naar het zorgoproepsysteem gestuurd, waardoor hulp gemiddeld binnen 4 minuten arriveert. Statische beelden van 15 seconden voor en na de val ondersteunen de analyse voor betere zorg.

” Een oudere die na een val langer dan een uur op de grond blijft liggen, heeft een twee keer zo hoog risico op overlijden.”

De Ai lamp is 100% privacy-proof

Dankzij de aanpasbare privacy-instellingen hebben bewoners controle over de mate waarin ze beelden willen delen, waardoor privacy gewaarborgd blijft.

De gebruiker bepaalt zelf hoe de beelden gedeeld mogen worden:

  • Niet zichtbaar: De lamp detecteerd alleen de val, maar toont geen beelden bij het alarm
  • Beperkt zichtbaar: De lamp detecteerd de val en toont de bewoner als stok poppetje
  • Volledig zichtbaar: De lamp detecteert de val en toont de volledige beelden van de bewoner, waardoor de ernst nog beter kan worden ingeschat.  

Valpreventie ’s nachts

’s Nachts moeten bewoners vaak naar het toilet, wat gepaard gaat met desoriëntatie en valrisico. Ai Lamp verkleint het risico aanzienlijk, het schakelt zacht licht in zodra iemand rechtop in bed zit en versterkt dit bij het uitstappen, zodat de weg naar het toilet veilig verlicht is. Hierdoor wordt het risico op nachtelijke valincidenten aanzienlijk verminderd.

Meer weten over de werking en mogelijkheden van de Ai lamp? Vraag dan nu de brochure aan!

Wil je weten hoe de Ai lamp jouw zorginstelling kan helpen bij valdetectie en valpreventie? Vraag dan nu de brochure aan en ontdek:

 

  • Hoe Ai lamp helpt bij het detecteren van een val
  • Hoe de Ai lamp helpt bij valpreventie
  • Hoe de Ai lamp de privacy waarborgt
  • Hoe de Ai lamp de werkdruk verlicht
  • Hoe de Ai lamp val incidenten tot wel 80% verminderd
    Whitepaper zorgtechnologie - de sleutel tot toekomstige zorg

    Toekomstbestendige Zorg met Ai Zorgtechnologie

    Zorgtechnologie is geen luxe, maar een noodzaak voor zorginstellingen die willen blijven voldoen aan de zorgbehoeften van vandaag en morgen. Door zorgdomotica en andere technologische innovaties zoals de Ai lamp te integreren, kunnen instellingen:

     

    • De werkdruk aanzienlijk verlagen
    • De zorgkwaliteit nog meer verbeteren
    • Zorgkosten beheersen
    • Cliënttevredenheid verhogen
    Zorgmedewerker blij met zorgdomotica als een service in de zorg van Voice Solutions

    Uniek: Huur of Lease de Ai lamp

    Het plaatsen of vervangen van zorgdomotica kan een aanzienlijke investering betekenen.
    Met Zorgcommunicatie als service (ZAAS), hoeft u die investering niet direct te maken.
    U kunt bij ons het geheel afnemen als een dienst.
    Net zo makkelijk als een mobiel of internet abonnement.

    ✓Geen grote investeringen nodig

    ✓ Vast bedrag per appartement per maand

    ✓ Geen creditmaatschappij of creditregistratie

    ✓ Flexibel en schaalbaar

    ✓ Altijd de nieuwste technologie

    ✓ Inzicht in de kosten

    Meer informatie en hulp

    Optimaliseer de zorg van jouw instelling met de kracht van Ai technologie. Neem contact op voor een vrijblijvend advies op maat.

    Wij komen graag met u in contact:

    Bezoekadres

    Pascallaan 24W
    8218 NJ Lelystad

    Telefoonnummer

    +31 (0)36 – 521 46 00