Verpleegoproep in de thuiszorg.

De zorgvraag van ouderen in Nederland wordt steeds groter waardoor er een tekort ontstaat aan ruimte in verpleeghuizen. We zullen en willen daarom ook steeds meer in een zelfstandige omgeving moeten blijven wonen, terwijl onze zorgvraag toeneemt. Thuiszorgorganisaties zien de zorgvraag van ouderen in Nederland wordt steeds groter worden, terwijl  er een tekort ontstaat aan gekwalificeerd personeel en het lopende personeel de werkdruk ziet toenemen. 

Ondanks deze problemen moet de kwaliteit van de zorg hoog blijven om zo ouderen en bewoners in hun woon omgeving een normaal mogelijke leefomgeving te bieden. Onze domotica in de zorg systeem met slimme sensoren ondersteunt hierbij en zorgen dat het leefgebied behouden kan blijven.

 

Verpleegoproep in de thuiszorg.

De zorgvraag van ouderen in Nederland wordt steeds groter waardoor er een tekort ontstaat aan ruimte in verpleeghuizen. We zullen en willen daarom ook steeds meer in een zelfstandige omgeving moeten blijven wonen, terwijl onze zorgvraag toeneemt. Thuiszorgorganisaties zien de zorgvraag van ouderen in Nederland wordt steeds groter worden, terwijl  er een tekort ontstaat aan gekwalificeerd personeel en het lopende personeel de werkdruk ziet toenemen. 

Ondanks deze problemen moet de kwaliteit van de zorg hoog blijven om zo ouderen en bewoners in hun woon omgeving een normaal mogelijke leefomgeving te bieden.  .Onze domotica in de zorg systeem met slimme sensoren ondersteunt hierbij en zorgen dat het leefgebied behouden kan blijven.

 

Wat is domotica in de thuiszorg:

Domotica verwijst naar technologische toepassingen die het automatiseren van processen in een woning of zorginstelling mogelijk maken. Deze systemen kunnen communiceren met verschillende apparaten en toepassingen, waardoor ze thuiszorgmedewerkers kunnen helpen met taken en de veiligheid van bewoners en cliënten kunnen verbeteren. Vooral in huizen en seniorenwoningen waar mensen zelfstandig zonder directe hulp wonen kan domotica een belangrijke rol spelen.

Slimme sensoren

Door toepassing van slimme sensoren kan verplegend persoon snel en zelf automatisch geïnformeerd worden over een hulp behoeft. Bij activatie wordt het zorgpersoneel op smartphone middels een app of sms geïnformeerd.

Valdetectie

Er zijn meerdere sensoren die kunnen detecteren als een bewoner valt. Zelfs vallen vanuit bed of (rol)stoel kunnen worden waargenomen en zal thuiszorgpersoneel direct geïnformeerd worden.

Locatie bepaling

Bewoners moeten de vrijheid hebben om te bewegen een hulp vraag kan dan vanuit de hele woning komen. Onze indoor locatie bepaling informeert thuiszorgpersoneel direct over de juiste locatie.

In of uit bed

Een functie die de zorg helpt is de in/uit bed detectie. Met name in de ochtend wanneer de werkdruk hoog is, kan zo bepaalt worden welke bewoner uit bed is en mogelijk als eerst geholpen moet worden.

Toegangscontrole

Beheer wie tot de woning toegang heeft. Met ons systeem kan dat zelfs geheel automatisch. Komt een dienstdoende verpleging bijv. in de clienten woning dan gaat de deur van slot terwijl het voor anderen gesloten blijft.

Artificiële intelligentie (Ai)

Met Ai zijn grote stappen in zorgdomotica te maken. Denk bijv. aan camera’s die het gedrag van bewoners analyseren en bij afwijkend gedrag of dwaal de zorg infomereren.

Slimme sensoren in de thuiszorg

Door slimme sensoren binnen de woning, kan een alarmering of verpleegoproep geheel automatisch plaats vinden. Ons zorgdomotica en verpleegoproepsysteem voor thuiszorg biedt zeer uitgebreide mogelijkheden voor bijvoorbeeld draadloos alarmeren en de locatie bepaling van patiënten, cliënten en bewoners.

Hanmatig alarmeren met de panic button - Slimme sensor onderdeel van zorgdomotica

Persoonlijke button

Hals/polszender waar met 1 druk op de knop een alarmering gemaakt kan worden. Middels BLE kan de locatie van alarmering worden meegeven. Met gerustellingsindicator, zodat de bewoner weet dat het alarm naar de thuiszorg gemaakt is.

Bedsensor in en uit bed detectie voor zorgdomotica

Bedsensor

De draadloze bedsensor wordt toegepast om te detecteren of een bewoner in / uit bed gaat, uit bed valt of onrustig in bed is. Door het gebruik van meerdere datasensoren worden valse meldingen geëlimineerd.

 

Zorgdomotica Trekschakelaar voor Miva toilet

MiVa trekschakelaar

De draadloze MiVa trekschakelaar wordt o.a. toegepast om handmatig een alarm te kunnen genereren in badkamers en/of toiletten in woningen en verpleegtehuizen of openbare gebouwen. 

Bewegingsmelder en valdetectie voor zorgdomotica

Bewegingsmelder

De beweging sensoren worden o.a. toegepast om realtime de status van een bewoner te melden, zonder de vrijheid en privacy van de bewoner te beperken. Ons systeem heeft verschillende soorten melders, voorzien van een unieke melding.

Valdetectie

Verlaat kamer

Lopend in kamer

Inactiviteit

In/uit bed

Onrust in bed

In badkamer

Deur open

Dwaaldetectie

Locatie bepaling

Akoestisch

Dwaalpreventie

Persoonsbewaking: Veiligheid van thuiszorg personeel waarborgen

Helaas heeft verplegend personeel in de thuiszorg te maken met agressie in het werk. Niet alleen bij cliënten thuis, maar ook op straat wanneer ze met name ’s avond en in de nacht van client naar client gaan, zijn ze kwetsbaar voor kwaadwillende. Onze persoonsbeveiliging applicatie zorgt ervoor dat verplegend personeel in nood snel kan alarmen.

SOS knop / man-down

De applicatie beschikt over een geïntegreerde SOS knop bij het indrukken, wordt een hulp team, gewaarschuwd inclusief de locatie waar de SOS geactiveerd is. Man-down: Wanneer iemand op de grond ligt, wordt een alarm met locatie geactiveerd.

Locatie

De applicatie geeft bij activatie de exacte locatie van de thuiszorgmedewerker door. Zo weet het hulp team direct waar het naar toe moet, waarmee belangrijke tijd gewonnen worden. In nood telt immers dat elke seconde telt. 

Communiceer met bewoners
en stel ze gerust.

Indien een bewoner een verpleegoproep doet of een van de slimme sensoren een alarm activeren, dan heeft het verplegend personeel de mogelijkheid om een directe spreekverbinding met de bewoner op te zetten, zo kan de bewoner aangehoord worden en gerustgesteld worden dat bijv. hulp onderweg is.

Zorgdomotica voor veilig en leefbare omgeving

Uniek domotica totaalpakket als een dienst voor thuiszorgorganisatie

Voice Solutions biedt een uniek totaalpakket domotica in de zorg.  Het pakket omvat: Zorgoproepsysteem, locatie bepaling, slimme sensoren, spreekluister module, telefonie voor organisatie en bewoners inclusief gesprekkosten 24/7 support Alles voor een vast bedrag per client, per maand. (zorgdomotica as a service)

Zorgoproep systeem

Slimme alarmsensoren

Spreek / luister module

Persoons-beveiliging

24/7 service en support

Meer informatie over domotica in de zorg of een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Wij komen graag met u in contact:

Bezoekadres

Pascallaan 24W
8218 NJ Lelystad

Telefoonnummer

+31 (0)36 – 521 46 00